Gotowa surówka z selera naciowego.

Surówka z selera naciowego

Dwukolorowa, soczysta i chrupiąca surówka z selera naciowego.

Dla tylu osób Dla 4 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 15 min. 
Składniki   Składniki
  • 300 g selera naciowego
  • 2 pomarańcze
  • 0,5 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżka oleju lnianego
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Seler naciowy opłukać, osuszyć i pokroić w grubsze plasterki. Przełożyć do miski. Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki, a każdą cząstkę  pokroić jeszcze na cztery mniejsze kawałki. Pomarańcze dołożyć do miski z selerem. Wyciśniętym sokiem z cytryny, oraz olejem lnianym polać surówkę, posypać cukrem pudrem i dobrze wymieszać. Jeśli pomarańcze są kwaskowate, można więcej dosłodzić.

Moja propozycja:

Bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna surówka z selera naciowego jest świetnym dodatkiem do mięs grillowanych czy ryb. Może być również znakomitym uzupełnieniem do pizzy.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Surówka z selera naciowegoDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.