Dwukolorowa, soczysta i chrupiąca surówka z selera naciowego.



Składniki
- 300 g selera naciowego
- 2 pomarańcze
- 0,5 cytryny
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób wykonania
Seler naciowy opłukać, osuszyć i pokroić w grubsze plasterki. Przełożyć do miski. Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki, a każdą cząstkę pokroić jeszcze na cztery mniejsze kawałki. Pomarańcze dołożyć do miski z selerem. Wyciśniętym sokiem z cytryny, oraz olejem lnianym polać surówkę, posypać cukrem pudrem i dobrze wymieszać. Jeśli pomarańcze są kwaskowate, można więcej dosłodzić.
Moja propozycja:
Bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna surówka z selera naciowego jest świetnym dodatkiem do mięs grillowanych czy ryb. Może być również znakomitym uzupełnieniem do pizzy.
0 komentarzy do: “Surówka z selera naciowego”Dodaj swój