Gotowa surówka z rzepy w misce.

Surówka z rzepy

Nie powstydziła by się jej Rzepicha, żona Piasta.

Dla tylu osób Dla 4 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 15 min. 
Składniki   Składniki
  • 2 ~ 3 rzepy
  • 1 duże jabłko (najlepiej boskop)
  • 1~ 2 marchewki
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • 0,5 cytryny
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Rzepy i marchwie umyć, obrać, zetrzeć na tarce lub malakserem o dużych otworach. Jabłko umyć, obrać i również zetrzeć. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Do rzepy, marchwi, jabłka, natki pietruszki dodać olej lniany, sok z cytryny, cukier, sól i uprażone pestki słonecznika. Wszystkie składniki surówki dokładnie wymieszać.

Moja propozycja:

Zdrowa i smaczna surówka z rzepy jest doskonałym dodatkiem do mięs lub ryb.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Surówka z rzepyDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.