Gotowy sos tatarski na stole.

Sos tatarski

Sos tatarski czyli wykwintny dodatek do mięs, jaj, serów, pasztetów.

Dla tylu osób Dla 6 ~ 8 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min. 
Składniki   Składniki
  • 6 - 8 grzybków z octu
  • 3 - 4 ogórki konserwowe
  • jajko
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 200 g majonezu
  • 200 g serka homogenizowanego
  • sól, cukier, cytryna
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek opłukać, otrząsnąć i posiekać. Grzybki marynowane, ogórki konserwowe również pokroić w kosteczkę. Wszystkie rozdrobnione składniki włożyć do miseczki, dodać majonez, serek homogenizowany, musztardę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, cukrem, ewentualnie sokiem z cytryny.

Moja rada:

Jeżeli sos tatarski ma być bardziej wyrazisty w smaku, zamiast ogórków konserwowych należy użyć korniszonów i dodać dodatkową łyżkę musztardy.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Sos tatarskiDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.