Sałatka z kalafiora.

Sałatka z kalafiora

Białe kwiatki, zielone kwiatki, obsypane świeżym pachnącym koperkiem czyli delikatna sałatka z kalafiora i brokuła.

Dla tylu osób Dla 4 ~ 6 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min. 
Składniki   Składniki
  • 1 kalafior
  • 1 brokuł
  • natka koperku
  • 2 ~ 3 łyżki gęstego majonezu
  • sól, cukier
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Poodcinać same kwiatki z kalafiora i brokuła, opłukać je. W garnku zagotować wodę z solą i cukrem. Do wrzątku włożyć kwiatki kalafiora, gotować przez siedem minut, a następnie wyłowić łyżką i odcedzić na sicie. Podobnie postąpić z kwiatkami brokuła, z tą różnicą, że należy je odgotować przez trzy minuty. Warzywa mają być jędrne. Po wystudzeniu, przełożyć do miski, dodać majonez, posiekany koperek, wymieszać i dwukolorowa sałatka z kalafiora gotowa.

Moja propozycja:

Sałatka z kalafiora jest świetnym dodatkiem do serów, szynek, pasztetów, zimnych pieczeni lub ryb.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Sałatka z kalafioraDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.