Usmażony rumsztyk na talerzu.

Rumsztyki z mięsa mielonego

Wieprzowe rumsztyki z ziemniakami duszonymi i fasolką szparagową.

Dla tylu osób Dla 4 osób Trudność Trudność: średnia Czas Czas wykonania: 40 min.
Składniki Składniki
  • 500 g mięsa wieprzowego (szynki)
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki wody
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia rumsztyków
Sposób wykonania Sposób wykonania

Zmielone mięso, mąkę ziemniaczaną, wodę, sól i pieprz dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Podzielić na cztery równe części, następnie uformować z nich cztery rumsztyki. Obtoczyć w bułce tartej. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju. Porcje mięsa wkładać na rozgrzaną patelnię i smażyć. Po zarumienieniu przewrócić na drugą stronę. Obustronnie smażyć około 15 minut.

Moja propozycja:

Podawać z duszonymi ziemniakami, fasolką szparagową polaną zasmażką z bułki tartej i masła. Ziemniaki należy obrać i gotować 20 minut w osolonej wodzie, równocześnie oczyścić fasolkę (można ją pokroić na nieco mniejsze kawałki) i gotować 15 minut w osolonej wodzie.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA.

0 komentarzy do: “Rumsztyki z mięsa mielonegoDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.