Pyry z gzikiem.

Pyry z gzikiem

Tradycyjne wielkopolskie danie - pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem).

Dla tylu osób Dla 4 osób Trudność Trudność: bardzo łatwa Czas Czas wykonania: 35 min.
Składniki Składniki
  • 500 g białego sera
  • 330 g (duży kubek) kwaśnej śmietany 12%
  • sól
  • cebula dymka
  • koperek
  • 70 dag młodych ziemniaków
Sposób wykonania Sposób wykonania

Rozgnieść ser i dokładnie wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Dodać drobno pokrojoną dymkę. Ziemniaki wyszorować, posolić i ugotować. Gzik i pyry na talerzu posypać koperkiem.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA.

0 komentarzy do: “Pyry z gzikiemDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.