Delikatny pstrąg w migdałach owiany aromatem ziół. Wspaniałe danie nawet dla wybrednych.
Dla 2 osób Trudność: łatwa Czas wykonania: 20 min.Składniki
- 2 filety pstrąga
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki płatków migdałowych
- przyprawa do ryb
- 2 łyżki oliwy
Sposób wykonania
Filety pstrąga umyć i osuszyć. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i posypać przyprawą do ryb według uznania. Na każdą porcję ryby przecisnąć przez praskę ząbek czosnku i rozsmarować. Na końcu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 20 minut.
Moja propozycja:
Pstrąg w migdałach znakomicie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z wody posypanymi koperkiem, gotowaną marchewką oraz sałatą z sosem winegret. Danie można uzupełnić białym wytrawnym winem.
0 komentarzy do: “Pstrąg w migdałach”Dodaj swój