Gotowy pstrąg w migdałach z dodatkami na talerzu.

Pstrąg w migdałach

Delikatny pstrąg w migdałach owiany aromatem ziół. Wspaniałe danie nawet dla wybrednych.

Dla tylu osób Dlaosób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 20 min. 
Składniki   Składniki
  • 2 filety pstrąga
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • przyprawa do ryb
  • 2 łyżki oliwy
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Filety pstrąga umyć i osuszyć. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i posypać przyprawą do ryb według uznania. Na każdą porcję ryby przecisnąć przez praskę ząbek czosnku i rozsmarować. Na końcu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 20 minut.

Moja propozycja:

Pstrąg w migdałach znakomicie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z wody posypanymi koperkiem, gotowaną marchewką oraz sałatą z sosem winegret. Danie można uzupełnić białym wytrawnym winem.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

Zachęcamy do komentowania!

0 komentarzy do: “Pstrąg w migdałachDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.