Upieczony pstrąg na talerzu z dodatkami.

Pstrąg pieczony

Pstrąg obsypany ziołami, wypełniony świeżym koperkiem, obłożony kawałeczkami masła, upieczony w piekarniku. Wykwintne i smaczne danie.

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 20 min. 
Składniki   Składniki
  • 3 pstrągi
  • 3 łyżeczki przyprawy do ogórków konserwowych (koper, gorczyca biała, chrzan i czosnek suszony, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny)
  • gałązki świeżego koperku
  • masło
  • sól
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Pstrągi dokładnie umyć, osuszyć. Suszoną przyprawę do ogórków utłuc w moździerzu. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia i umieścić na nim pstrągi. Ryby obsypać przyprawą z obu stron i w środku, delikatnie posolić, brzuszki wypełnić świeżymi gałązkami koperku. Obłożyć kawałeczkami masła, włożyć masło również do środka. Piec około 18 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C.

Moja propozycja:

Pstrą pieczony jest bardzo delikatny w smaku. Świetny dodatkiem do niego są lekko ugotowane jabłka, brokuły ugotowane na parze oraz pieczywo.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Pstrąg pieczonyDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.