Gotowa pikantna zupa z dyni.

Pikantna zupa dyniowa

Pikantna zupa dyniowa z imbirem na chłodne dni.

Dla tylu osób Dla 4 osób Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 40 min.
Składniki Składniki
  • 1 ziemniak
  • 600 - 700 g dyni
  • garść pestek dyni
  • 750 ml bulionu warzywnego lub rosołu
  • 100 ml śmietanki 30%
  • sól
  • świeży imbir
Sposób wykonania Sposób wykonania

Obrać dynię, usunąć pestki i włókna ze środka, pokroić w grubą kostkę. Ziemniaka obrać, opłukać i również pokroić  w grubą kostkę. Warzywa włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości. Następnie zmiksować blenderem, można dosolić do smaku. Utrzeć świeży imbir (około pół łyżki, według uznania) i dodać do zupy. Zagotować, dolać śmietankę. Uprażyć pestki dyni na suchej patelni i udekorować nimi gotową zupę dyniową.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA.

0 komentarzy do: “Pikantna zupa dyniowaDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.