Pierś z pomidorami na talerzu z dodatkami.

Piersi z pomidorami

Prosty i szybki obiad w stylu włoskim, kurze piersi z pomidorami, serem, pachnącą bazylią. Wspaniałym uzupełnieniem będzie chrupka sałata polana sosem winegret.

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min. 
Składniki   Składniki
  • 3 piersi kurze
  • 3 plastry żółtego sera
  • 3 suszone pomidory
  • 6 listków bazylii
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 6 wykałaczek
  • sól, pieprz
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Piersi kurze umyć, osuszyć i ponacinać w nich podłużne, głębokie kieszonki. Do każdej włożyć plaster sera, suszonego pomidora i po dwa listki bazylii. Spiąć drewnianymi wykałaczkami. Na patelni rozgrzać mocno olej i obsmażyć na nim mięso przez parę minut z obu stron. Następnie doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień, dosmażać piersi z pomidorami pod przykryciem jeszcze około 12 minut. Na talerzu można dodatkowo oprószyć pieprzem.

Moja propozycja:

Do piersi z pomidorami dobrze smakują duszone ziemniaki. Zamiast tradycyjnych ziół, można je posypać uprażonymi nasionami słonecznika. Znakomitym uzupełnieniem obiadu będzie mieszanka chrupkich sałat polana sosem winegret.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Piersi z pomidoramiDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.