Gotowe paluszki krabowe na talerzu.

Paluszki krabowe

Delikatne paluszki krabowe uduszone w aromatycznym maśle z czosnkiem podane z chrupiącą bagietką. Palce lizać!

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 10 min. 
Składniki   Składniki
  • 250 g paluszków krabowych
  • 100 g masła
  • 1 główka czosnku
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Masło roztopić w rondelku, dodać do niego obrany przeciśnięty przez praskę czosnek. Należy pilnować, żeby się nie przypalił gdyż robi się gorzki, niesmaczny. Chwilę poddusić pod przykryciem i dołożyć obrane z folii paluszki krabowe. Ponownie przykryć rondel i chwilę gotować na bardzo wątłym ogniu. Przełożyć na talerzyki, polać masłem, w którym się dusiły, można udekorować gałązką świeżej bazylii. Podawać ciepłe z bagietką, chlebem pszennym lub typu włoskiego.

Zamiast przeciskać czosnek przez praskę, można pokroić ząbki w cienkie plasterki.

Moja propozycja:

Zamiast masła, paluszki krabowe można udusić w oliwie z oliwek.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

1 komentarz do: “Paluszki kraboweDodaj swój

  1. Ciekawe zestawienie paluszki krabowe z czosnkiem. Zrobiłam i muszę przyznać, że w smaku też są ciekawe. Dodatkowo posypałam natką pietruszki, efektownie wyglądało i dobrze smakowało.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.