Gotowe naleśniki z serem.

Naleśniki z twarogiem

Naleśniki z twarogiem - smaczne i pożywne danie.

Dla tylu osób Dla 4 osób Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 40 min.
Składniki Składniki

Ciasto naleśnikowe:

  • 3 jaja
  • 2 białka
  • 200 g mąki pszennej
  • 220 ml mleka
  • 220 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • masło klarowane
  • olej do smażenia
  • szczypta cukru

Nadzienie do naleśników

  • 500 g białego sera
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cukier puder do posypania

Sposób wykonania Sposób wykonania
Naleśniki. Wsypać mąkę do kielicha miksera, następnie wbić 3 jaja, 2 białka, łyżeczkę cukru, szczyptę soli, 1,5 łyżki oleju, dolać mleko oraz wodę. Wszystko dokładnie ubić tak, aby nie było grudek. Ciasto odstawić na pół godziny aby nabrało odpowiedniej konsystencji, a w tym czasie zrobić farsz. Przesmarować patelnię pozostałym olejem przed smażeniem pierwszego naleśnika. Wylewać ciasto na rozgrzaną patelnię tak, aby pokryć ją cienką równomierną warstwą. Po wyschnięciu powierzchni naleśnika, przerzucić na drugą stronę i  dosmażyć.Nadzienie. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pulchna masę. Następnie dodać twaróg lub biały ser przeciśnięty przez prasę i dokładnie wymieszać. Nałożyć farsz na usmażone naleśniki, rozsmarować i złożyć je w chusteczki (patrz zdjęcie). Roztopić na patelni masło klarowane, a następnie partiami po cztery sztuki, podgrzać nafaszerowane naleśniki na patelni z jednej, a następnie drugiej strony. Gotowe naleśnik oprószyć cukrem pudrem. Podawać bezpośrednio po podsmażeniu.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA.

0 komentarzy do: “Naleśniki z twarogiemDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.