Makaron z boczkiem, serem i rukolą na talerzu.

Makaron z boczkiem

Makaron z aromatycznymi skwarkami, łagodnym serem, jednocześni pikantny, z nutą goryczki. Makaron z boczkiem to talerz pełen kolorów i zaskakującego smaku.

Dla tylu osób Dla 4 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min. 
Składniki   Składniki
  • 250 g makaronu
  • 200 g boczku wędzonego
  • 200 g białego sera
  • 15 g czerwonej cebuli
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 - 3 garści rukoli
  • sól, pieprz
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie, gdy się gotuje, pokroić boczek w słupki i na łyżce oleju wysmażyć. Obrać cebulę, pokroić w kostkę, dodać do boczku i zeszklić, dodać ocet balsamiczny. Makaron dobrze odcedzić, przełożyć do miski i polać przygotowanym boczkiem z cebulą, wymieszać. Na końcu dodać rukolę i ponownie wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze, posypać rozkruszonym białym serem i grubo zmielonym pieprzem.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Makaron z boczkiemDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.