Makaron z aromatycznymi skwarkami, łagodnym serem, jednocześni pikantny, z nutą goryczki. Makaron z boczkiem to talerz pełen kolorów i zaskakującego smaku.
Dla 4 osób Trudność: łatwa Czas wykonania: 30 min.Składniki
- 250 g makaronu
- 200 g boczku wędzonego
- 200 g białego sera
- 15 g czerwonej cebuli
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 2 - 3 garści rukoli
- sól, pieprz
Sposób wykonania
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie, gdy się gotuje, pokroić boczek w słupki i na łyżce oleju wysmażyć. Obrać cebulę, pokroić w kostkę, dodać do boczku i zeszklić, dodać ocet balsamiczny. Makaron dobrze odcedzić, przełożyć do miski i polać przygotowanym boczkiem z cebulą, wymieszać. Na końcu dodać rukolę i ponownie wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze, posypać rozkruszonym białym serem i grubo zmielonym pieprzem.
0 komentarzy do: “Makaron z boczkiem”Dodaj swój