Makaron z bakłażanem na talerzu.

Makaron z bakłażanem

Szybki i smaczny obiad w stylu włoskim, z nutą czosnku i rozmarynu - makaron z bakłażanem.

Dla tylu osób Dla 4 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min. 
Składniki   Składniki
  • 1 bakłażan (ok. 350 g)
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 1 puszka pomidorów
  • 350 g makaronu
  • sól
  • do dekoracji gałązki rozmarynu
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Wstawić garnek z wodą, posolić i ugotować w nim makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. W czasie, gdy makaron się gotuje, obrać czosnek, gałązki rozmarynu oskubać z listków. Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek i listki rozmarynu. Następnie dołożyć bakłażana i dusić pod przykryciem około pięciu minut. Na końcu dolać zmiksowane pomidory, ponownie przykryć pokrywką i dusić około dziecięciu minut, posolić według uznania.

Ugotowany, dobrze odcedzony makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z sosem. Można udekorować gałązką rozmarynu.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Makaron z bakłażanemDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.