Kwas z buraków w glinianym naczyniu.

Kwas z buraków

W wykonaniu kwas z buraków jest bardzo prosty a smak barszczu wspaniały.

Dla tylu osób Dla 4 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 10 min. 
Składniki   Składniki
  • 800 g buraków
  • 50 g chleba razowego (dwie kromki)
  • przegotowana woda
 
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Buraki umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Włożyć do kamiennego garnka lub dużego szklanego słoika, położyć na nich chleb i zalać przegotowaną ciepłą wodą. Woda powinna dobrze przykryć buraki i chleb. Naczynie przykryć papierem, w którym należy zrobić dziurki i zostawić na parę dni w ciepłym miejscu. Po tym czasie zlać kwas przez sitko aby nie było okruchów chleba.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

2 komentarzy do: “Kwas z burakówDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.