Delikatne białe mięso nadziewane plasterkami kiwi wtopionymi w mozzarellę, a wokół unosi się aromat bazylii.



Składniki
- 3 filety z kurczaka
- 125 g sera mozzarella
- listki bazylii
- 1 kiwi
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Sposób wykonania
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, ponacinać kieszonki i lekko posolić (zobacz zdjęcia). Kiwi obrać, przeciąć wzdłuż na pół, a następnie na plasterki. Analogicznie pociąć mozzarellę. W każdą kieszonkę włożyć plasterek sera, kiwi i listek bazylii. Przełożyć do posmarowanego olejem naczynie żaroodpornego, skropić resztą oliwy i oprószyć pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez 20 minut.
Moja propozycja:
Kurczak z kiwi smacznie komponuje się z frytkami upieczonymi w piekarniku oraz brokułami ugotowanymi na parze. Danie można przyozdobić rajskimi jabłuszkami.
0 komentarzy do: “Kurczak z kiwi”Dodaj swój