Kurczak z kiwi na talerzu z frytkami i brokułami.

Kurczak z kiwi

Delikatne białe mięso nadziewane plasterkami kiwi wtopionymi w mozzarellę, a wokół unosi się aromat bazylii.

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 25 min. 
Składniki   Składniki
  • 3 filety z kurczaka
  • 125 g sera mozzarella
  • listki bazylii
  • 1 kiwi
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, ponacinać kieszonki i lekko posolić (zobacz zdjęcia). Kiwi obrać, przeciąć wzdłuż na pół, a następnie na plasterki. Analogicznie pociąć mozzarellę. W każdą kieszonkę włożyć plasterek sera, kiwi i listek bazylii. Przełożyć do posmarowanego olejem naczynie żaroodpornego, skropić resztą oliwy i oprószyć pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez 20 minut.

Moja propozycja:

Kurczak z kiwi smacznie komponuje się z frytkami upieczonymi w piekarniku oraz brokułami ugotowanymi na parze. Danie można przyozdobić rajskimi jabłuszkami.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Kurczak z kiwiDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.