Gotowe kotlety mielone z dodatkami.

Kotlety mielone – klopsy

Klopsy - danie bardzo proste w wykonaniu i ciekawe w smaku, w sam raz na zwykły dzień.

Dla tylu osób Dla 4 osób Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min.
Składniki Składniki
  • 500 g mięsa mielonego od szynki
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 50 ml bulionu (może być z kostki)
  • 2 ~ 3 łyżki oleju do smażenia
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia klopsów
Sposób wykonania Sposób wykonania

Obrać cebulę, drobno pokroić i zeszklić na suchej patelni. Mięso mielone posolić i popieprzyć według własnego smaku (należy pamiętać, że bulion też jest słony zwłaszcza ten z kostki). Następnie dołożyć jajka, majeranek, bułkę tartą, zimny bulion, zeszkloną cebulę i wszystko dobrze wyrobić na jednolitą masę. Z tej masy uformować klopsy, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na gorącym oleju z obu stron. Smażyć 15 ~ 20 minut.

Moja propozycja:

Podawać z ziemniakami i surówką, na przykład z młodej kapusty i koperku.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA.

0 komentarzy do: “Kotlety mielone – klopsyDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.