Gotowe kotlety cielęce z kostką na talerzu z dodatkami.

Kotlety cielęce z kostką

Wykwintne kotlety cielęce z kostką owiane maślaną nutą.

Dla tylu osób Dlaosób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min. 
Składniki   Składniki
  • 3 plastry kotletów cielęcych z kostką
  • mąka
  • masło klarowane lub olej do smażenia
  • 3 łyżeczki masła
  • sól
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Plastry mięsa opłukać i osuszyć. Na obwodzie ponacinać w paru miejscach, żeby kotlety podczas smażenia nie wybrzuszyły się. Mięso lekko oprószyć mąką. Smażyć na rozgrzanym klarowanym maśle z dwóch stron na rumiano. Następnie troszkę posolić każdy kawałek mięsa, położyć po łyżeczce masła i dosmażyć na wolnym ogniu. W sumie mięso powinno się smażyć na patelni 10 do 12 minut. Można zamiast na patelni dodusić kotlety przez parę minut w piekarniku.

Moja propozycja:

Kotlety cielęce z kostką można podać z upieczonymi ziemniakami w piekarniku oraz sałatą poprzeplataną połówkami winogron skropioną sosem winegret.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

Zachęcamy do komentowania!

0 komentarzy do: “Kotlety cielęce z kostkąDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.