Gotowe kotlety chłopskie na talerzu z dodatkami.

Kotlety chłopskie

Chrupiąca panierka pokrywająca plastry schabu, a w środku niespodzianka. Kaloryczne, ale dobre.

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 40 min. 
Składniki   Składniki
  • 6 plastrów schabu
  • 3 plastry żółtego sera
  • 12 plasterków kindziuka lub kiełbasy królewieckiej
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • 6 wykałaczek
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem ale należy pamiętać, że ser i wędlina są już słone. Na każdy kawałek schabu położyć plasterek sera i dwa plasterki kiełbasy. Spiąć wykałaczką, posypać mąką, namoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć  w tartej bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron około piętnastu minut.

Moja propozycja:

Znakomitym uzupełnieniem do kotletów chłopskich są ziemniaki duszone posypane koperkiem oraz surówka z selera i jabłka.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Kotlety chłopskieDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.