Kokosanki na talerzu.

Kokosanki

Rozpływające się w ustach kokosanki, smaczne ciasteczka owiane aromatem wanilii.

Dla tylu osób Dla 6 - 8 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 60 min. 
Składniki   Składniki
  • 250 g wiórków kokosowych
  • 4 białka
  • 150 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 g masła
  • cukier puder do posypania
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 160°C (niech się nagrzewa). Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dosypać cukier i cukier waniliowy. Masło stopić. Do piany dosypać wiórki kokosowe, letnie masło i wymieszać. Powstałą masę nakładać łyżką zsuwając druga łyżką na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego już piekarnika i piec 15 - 18 minut. Po przestudzeniu można kokosanki oprószyć cukrem pudrem.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

Zachęcamy do komentowania!

0 komentarzy do: “KokosankiDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.