Rozpływające się w ustach kokosanki, smaczne ciasteczka owiane aromatem wanilii.
Dla 6 - 8 osób Trudność: łatwa Czas wykonania: 60 min.Składniki
- 250 g wiórków kokosowych
- 4 białka
- 150 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 50 g masła
- cukier puder do posypania
Sposób wykonania
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 160°C (niech się nagrzewa). Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dosypać cukier i cukier waniliowy. Masło stopić. Do piany dosypać wiórki kokosowe, letnie masło i wymieszać. Powstałą masę nakładać łyżką zsuwając druga łyżką na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego już piekarnika i piec 15 - 18 minut. Po przestudzeniu można kokosanki oprószyć cukrem pudrem.
0 komentarzy do: “Kokosanki”Dodaj swój