Kasza z rodzynkami na talerzu z dodatkami.

Kasza z rodzynkami

Kasza z rodzynkami to świetny dodatek do mięs: aromatyczna, z nutą słodyczy... Warto skosztować coś innego.

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 15 min. 
Składniki   Składniki
  • 150 g kaszy gryczanej
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 garści rodzynek
  • 2 garści płatków migdałowych
  • 1 łyżka oleju sezamowego
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Kaszę odmierzyć i opłukać. Zagotować bulion i włożyć do niego kaszę, zamieszać i na bardzo wolnym ogniu dalej gotować 20 - 25 minut. Należy pilnować aby kasza nie przywarła do garnka. Pod koniec gotowania dodać opłukane rodzynki i płatki migdałów. Kiedy kasza jest miękka, rodzynki napęcznieją i wraz z migdałami uwolnią swój aromat, należy wyłączyć ogień pod garnkiem, dolać olej sezamowy i zamieszać.

Moja propozycja:

Kasza z rodzynkami świetnie smakuje do mięs pieczonych w piekarniku, z grilla lub smażonych na patelni. Łagodna kasza z nutą słodyczy, udka na ostro oraz orzeźwiająca surówka z młodej kapusty tworzą znakomite zestawienie smaków i kolorów na talerzu.

Udka na ostro

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Kasza z rodzynkamiDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.