Karkówka z pieczarkami na talerzu z surówką i ziemniakami.

Karkówka z pieczarkami

Upieczona w piekarniku karkówka z pieczarkami, cebulą, Polana magii i ketchupem. Tylko pięć składników a efekt smakowy zaskakujący.

Dla tylu osób Dla 6 - 8 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 30 min. 
Składniki   Składniki
  • 1,5 kg karkówki
  • 4 cebule
  • 500 g pieczarek
  • 100 ml magii (0,5 butelki)
  • 125 g ketchupu (około 0,25 opakowania)
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Karkówkę umyć osuszyć, pokroić na plastry i poukładać w naczyniu żaroodpornym. Cebule obrać, pociąć na grubsze ćwierć talarki i posypać mięso. Następnie oczyścić pieczarki, pociąć w plastry i rozłożyć równomiernie na kawałkach cebuli w naczyniu żaroodpornym. Całość polać magii i ketchupem. Przykryć naczynie pokrywką lub folią aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika i piec przez 2 - 2,5 godziny w temperaturze 200°C.

Moja propozycja:

Karkówkę z pieczarkami można zaserwować jako danie obiadowe z duszonymi ziemniakami posypanymi nasionami uprażonego słonecznika oraz surówką z kapusty i marchewki. Może być podana z pieczywem i surówkami jako ciepłe danie kolacyjne.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

Zachęcamy do komentowania!

1 komentarz do: “Karkówka z pieczarkamiDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.