Gotowy gulasz z kurczaka z curry.

Gulasz z kurczaka z curry

Gulasz z kurczaka z curry to danie jakiego prawdziwy Azjata by się nie powstydził.

Dla tylu osób Dla 4 osób Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 40 min.
Składniki Składniki
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • 200 g cebuli
  • 1 łyżka curry
  • 1 ~ 2 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz, imbir
Sposób wykonania Sposób wykonania

Piersi kurczaka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w grubą kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki. Cebulę obrać i pokroić w grube cząstki (patrz zdjęcie). Na rozgrzany w garnku tłuszcz wrzucić pokrojone mięso. Wsypać curry i pieczarki. Lekko podsmażyć, aby powierzchnia mięsa się ścięła. Następnie doprawić pieprzem, solą i imbirem według uznania. Podlać szklanką wody i poddusić na małym ogniu ok. 10 ~ 15 minut. Następnie dołożyć cebulę i dalej dusić. Zagęścić sos łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie wody. Gulasz z kurczaka można podawać z makaronem, kaszą, ryżem, ziemniakami.

Moja propozycja:

Podawać z ziemniakami, ogórkiem konserwowym (warszawskim). Udekorować koperkiem. Ziemniaki należy obrać i gotować 20 minut w osolonej wodzie.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA.

0 komentarzy do: “Gulasz z kurczaka z curryDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.