Gotowe filety z kurczaka zawinięte w szynkę na talerzu z dodatkami.

Filety z kurczaka w szynce

Delikatne białe mięso otulone aromatyczną, wędzoną  szynką, z nutą rozmarynu. Wspaniałe filety z kurczaka w szynce.

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 20 min. 
Składniki   Składniki
  • 3 filety z kurczaka
  • 6 plastrów wędzonej szynki np parmeńskiej
  • 6 gałązek rozmarynu
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • sól, pieprz
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Filety z kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać mocno olej i obsmażyć mięso. Następnie zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem, na każdy kawałek położyć gałązkę rozmarynu i owinąć szynką. Ponownie włożyć na patelnię i dosmażyć na mniejszym ogniu przez około 10 minut.

Moja propozycja:

Filety z kurczaka w szynce są wyraziste w smaku, aromatyczne, dlatego pasują do nich łagodne ziemniaki, poduszone i posypane koperkiem oraz sałata w sosie winegret. Danie można uzupełnić smażonymi pieczarkami.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

2 komentarzy do: “Filety z kurczaka w szynceDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.