Delikatne biało mięso otulone orzechowym kożuszkiem. Prosty, szybki i smaczny obiad.
Dla 3 osób Trudność: łatwa Czas wykonania: 40 min.Składniki
- 3 filety drobiowe (z kurczaka lub indyka)
- 80 g orzeszków ziemnych niesolonych
- 4 łyżki tartej bułki
- 4 łyżki mąki
- 1 jajko
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób wykonania
Orzeszki posiekać nożem, wsypać na duży talerz, dodać bułkę tartą i wymieszać. Jajko wbić również na duży talerz i roztrzepać widelcem. Mięso umyć osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem lub rozgnieść pięścią, posolić i popieprzyć z obu stron. Następnie obsypać mąką, maczać w jajku a następnie w mieszance orzechów i tartej bułki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety po parę minut z każdej strony.
Moja propozycja:
Do filetów drobiowych w orzechach dobrze smakują łagodne w smaku ziemniaki duszone posypane natką pietruszki oraz wyrazista w smaku dynia słodko-kwaśna.
Dynia słodko-kwaśna
0 komentarzy do: “Filety drobiowe w orzechach”Dodaj swój