Usmażony filet drobiowy w orzechach na talerzu z dodatkami.

Filety drobiowe w orzechach

Delikatne biało mięso otulone orzechowym kożuszkiem. Prosty, szybki i smaczny obiad.

Dla tylu osób Dla 3 osób  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 40 min. 
Składniki   Składniki
  • 3 filety drobiowe (z kurczaka lub indyka)
  • 80 g orzeszków ziemnych niesolonych
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Orzeszki posiekać nożem, wsypać na duży talerz, dodać bułkę tartą i wymieszać. Jajko wbić również na duży talerz i roztrzepać widelcem. Mięso umyć osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem lub rozgnieść pięścią, posolić i popieprzyć z obu stron. Następnie obsypać mąką, maczać w jajku a następnie w mieszance orzechów i tartej bułki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety po parę minut z każdej strony.

Moja propozycja:

Do filetów drobiowych w orzechach dobrze smakują łagodne w smaku ziemniaki duszone posypane natką pietruszki oraz wyrazista w smaku dynia słodko-kwaśna.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Dynia słodko-kwaśna

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Filety drobiowe w orzechachDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.