Cukinia z curry w słoiku po pasteryzacji.

Cukinia z curry

Smaczna, słodko-kwaśna i chrupka cukinia z curry.

Dla tylu osób Około 6 - 8 słoików  Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 60 min. 
Składniki   Składniki
Zalewa:
  • 7 szklanek wody
  • 1,5 szklanki octu 10%
  • 2 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki curry
  • 1,5 łyżeczki soli
  • gorczyca biała
  • 2 ~ 3 przerośnięte cukinie
  • 3 cebule
Sposób wykonania   Sposób wykonania

Zrobić zalewę: wodę, ocet, sól, cukier i curry zagotować. Umyć cukinię, przeciąć na pół, wydrążyć miąższ, nie obierać. Jeśli cukinia jest mała podzielić na półkrążki, jeśli duża na ćwiartki. Cebulę obrać i również pokroić. Do wyparzonych słoików wkładać cukinię przeplatając cebulą, wsypać po pół małej łyżeczki gorczycy białej, zalać przestudzoną zalewą. Słoiki zamknąć i pasteryzować około 15 minut.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA!

0 komentarzy do: “Cukinia z curryDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.