Smaczna, słodko-kwaśna i chrupka cukinia z curry.
Około 6 - 8 słoików Trudność: łatwa Czas wykonania: 60 min.Składniki
Zalewa:
- 7 szklanek wody
- 1,5 szklanki octu 10%
- 2 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki curry
- 1,5 łyżeczki soli
- gorczyca biała
- 2 ~ 3 przerośnięte cukinie
- 3 cebule
Sposób wykonania
Zrobić zalewę: wodę, ocet, sól, cukier i curry zagotować. Umyć cukinię, przeciąć na pół, wydrążyć miąższ, nie obierać. Jeśli cukinia jest mała podzielić na półkrążki, jeśli duża na ćwiartki. Cebulę obrać i również pokroić. Do wyparzonych słoików wkładać cukinię przeplatając cebulą, wsypać po pół małej łyżeczki gorczycy białej, zalać przestudzoną zalewą. Słoiki zamknąć i pasteryzować około 15 minut.
0 komentarzy do: “Cukinia z curry”Dodaj swój