Doprawione buraczki w misce.

Buraczki

Buraczki to smaczny i bardzo zdrowy dodatek do wielu dań mięsnych oraz krokietów.

Dla tylu osób Dla 4 osób Trudność Trudność: łatwa Czas Czas wykonania: 20 min.
Składniki Składniki
  • 1 kg buraków
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz, cukier
Sposób wykonania Sposób wykonania
Buraki umyć, nie obierać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować, aż będą miękkie (przynajmniej godzinę). Najlepiej gdy są podobnej wielkości, ponieważ ugotują się w miarę równocześnie. Po wystygnięciu, utrzeć malakserem o grubych oczkach. Dodać olej, doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Można podawać na ciepło i na zimno.

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Smacznego!

ZACHĘCAMY DO KOMENTOWANIA.

0 komentarzy do: “BuraczkiDodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.